søndag den 30. august 2009

Flot åbning af parkour-anlæg i Ørestaden

På et åbent område i den voksende Ørestad, København åbnede Team Jiyo deres drømmeanlæg. Ca. 300 paentusiaster blev vist rundt på anlægget af Ilir Hasani, leder af Team Jiyo. Efterfølgende var der fælles opvarmning, og parkour, hvor Magnus Spejlsgaard og Mathias Skov, fra Lyng skole deltog.

Team Jiyo varetog aktiviteterne på anlægget. De aktive var fra 6-50 år og mest dreng/mænd.Der blev hoppet fra hustag til hustag, husvæg til husvæg, og hustag til husvæg til hustag. Spring fra højtliggende trapper ned på faldsand tiltrak mange - flere gange holdt man vejret og frygtede ulykker, men springerne var rutinerede og kendte deres præcise grænser.

Topscoreren var "rør-rummet", hvor der blev trænet spring, greb og benkombinationer.Det var hitteren hos Magnus og Mathias - som opdagede at små personer er mere smidige og bevægelige end de store drenge på 100 kilo.

Undervejs var der opvisning (link via Facebook) af danske og internationale gæster der viste farlige stående spring og rotationer rundt om hovedet, ryggen og siden. Her blev tyngdeloven ophævet i få sekunder.

Team Jiyo viste endnu engang evnen til at organisere en happening med et udfordrende læringsmiljø. En subkultur bliver her løftet fra storbyens undergrund op til en fornyelse af det traditionelle foreningsliv. Herved inddrages nye typer unge, især drenge, som får afløb for deres fysiske energi på en kreativ og ny måde. Mentalt udforeres deres grænser med angstprovokerende stunts, som kun kan laves når der disciplineret trænes meget og i lang tid.

Parkour er kommet for at blive og nyskaber fortidens vilde træklatring.

Magnus og Mathias vil gerne have et "røranlæg" hjemme på Lyng skole for at arbejde videre med kroppens bevægelses-muligheder - det forpligtiger.

Tak til Ilir, Martin, Signe, Rinaldo, Tom, Bjarke og Sami for en rigtig god dag på Amager.
Held og lykke fremover.

1 kommentar:

helle sagde ...

Thanks!
Nice blog. I liked it.
http://taettag.pressesite.dk/forside/tag